Twitter Facebook Tell a friend Download brochure Print Wifi Aanwezig
Veldhof exterieur 6 copyright 2014 Ivo Vleugels
Veldhof, Gulpen 2014, speelplek 2 copyright 2014 Ivo Vleugels
Veldhof, Gulpen 2014, hof 16 copyright 2014 Ivo Vleugels

De Veldhof

De Veldhof biedt u al meer dan 30 jaar een vertrouwd vakantieadres voor uiteenlopende gezelschappen. U kunt heerlijk genieten van een mooie wandeling in het heuvelland, gecombineerd met een hapje en een drankje in het dorp (Gulpen) waar veel gezellige cafeetjes zijn. Ook gezinnen met kinderen zijn zeer welkom op onze hoeve. Er zijn veel activiteiten al op loopafstand bereikbaar, of gewoon lekker relaxen op uw eigen terras, uitkijkend op de kinderen die zich vermaken op het speelveld. Voor groepen bieden wij de keuze uit woningen tot 14 personen. Bekijk ook eens de groepswijzer op onze site!


Geschiedenis

De Veldhof is een eeuwenoud gebouw. De fundamenten en de gewelfde kelders zijn uit de 17e eeuw. Men bouwde in carrevorm. Woonhuis, stallen en schuren lagen rondom de binnenplaats. Als de poorten dicht waren voelde men zich goed beschermd tegen overvallers, zoals de bokkenrijders. 

Rond 1850 heeft er een brand gewoed en daarna is alles in veldbrandstenen opgebouwd. Tot 1971 is De Veldhof een gemengd bedrijf geweest met koeien en paarden.

Door de uitbreiding van Gulpen werd de bijbehorende grond steeds minder zodat De Veldhof een andere bestemming kreeg. De huidige eigenaar, Michel Bormans, is hier geboren en getogen, evenals zijn vader en grootvader. 


Familie Bormans

Na 35 jaar vol overgave en passie dragen Dhr en Mevr Bormans het bedrijf over aan hun jongste zoon Michel jr. en zijn vrouw Miriam. Samen met hun drie kinderen zijn zij in 2011 in het bedrijf gestapt. Met veel energie en nieuwe ideeen zullen zij dit familiebedrijf voortzetten. Wij hopen u snel te mogen begroeten op onze hoeve. Een warm welkom!